top of page

Steun ons

Niet iedereen heeft het altijd even makkelijk…

Het leven is met vallen en opstaan. Ook in Hodora is dit zo, al meer dan 25 jaar steunen wij het dorpje. Iedereen heeft recht op onderwijs, een dak boven zijn hoofd, kledij, eten en mogelijkheid tot recreatie. Dit is onze missie, de mensen van Hodora zoveel mogelijk steunen om de levensstandaard naar een acceptabele hoogte te krijgen. Iedereen heeft recht op goede hulp. Om die hulp te kunnen blijven bieden, hebben we jouw steun nodig.

U zal denken… Hodora? Roemenië? Neen niet overal in Europa baden ze in luxe en hebben ze alle middelen tot hun beschikking. Na de revolutie in 1989 konden ze in Roemenië stilaan opnieuw beginnen bouwen aan een toekomst.

Maar op het platteland in Roemenië zijn nog steeds gezinnen die in schrijnende en mensonwaardige omstandigheden leven. 

 

Om die toekomst te verwezenlijken hebben ze die helpende hand meer dan ooit nodig. In 30 jaar hebben wij al enorm veel kunnen verwezenlijken zoals: het bouwen van een school, een feestzaal, voorzien van kleding en schoenen, stromend water, elektriciteit in de voornaamste gebouwen, oprichten brandweer …  . Bekijk zeker onze pagina ‘verwezenlijkingen’ voor meer informatie.

Hoe kan u ons helpen?

Eén keer per jaar rijden wij met een vrachtwagen vol hulpgoederen en pakketten naar Hodora. Goederen zoals kledij, handdoeken, schoenen, voeding zijn meer dan welkom. Om een voorbeeld te geven: Er zijn nog steeds families die in 1 kamer samen op de grond slapen met 8 personen waar ook de dieren ondergebracht worden. De mensen in Hodora kunnen dus enorm veel hulpgoederen gebruiken om hun leven iets aangenamer te maken.

Je kan ‘Nijlen voor Hodora’ steunen door een gift te doen of door een maandelijkse storting (doorlopende opdracht) op het rekening nummer BE32 7512 1147 5602. 

Wij zoeken ook vrijwilligers die ons willen helpen bij evenementen, sorteren van geschonken materiaal, geldinzamelacties of zelf mee naar Hodora gaan om daar onze plannen mee uit te voeren.

Steun van groepen of scholen.

Ook werken wij reeds vele jaren samen met 2 scholen die jaarlijks naar Hodora trekken om er 1 week de handen uit de mouwen te steken. Bent u als jeugdbeweging, school, vereniging ,… ook geïnteresseerd in dergelijke samenwerking neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie.

bottom of page